För dig som vill bli frisk

Att leva med ätstörning tar mycket energi för den drabbade och för personer runt omkring. Många gånger blir störningen så dominant att den blockerar det som kan vara värt att leva för. Frågor kring vad man skall äta, eller undvika, upptar allt för mycket fokus. 

Ingen kan ändra på en annan person. Detta innebär att man för att bli fri ifrån ett problem måste bejaka det, och ha en vilja att komma ur det. Vägen ut är inte alltid lätt, och det finns hjälp och stöd att få! 

I första hand rekommenderas öppenvård, men det är inte alltid tillräckligt. Vilohemmet Maria Regina erbjuder heldygnsvård för vuxna människor med ätstörningar. Hos oss får man komma ifrån vardagen, med alla dess negativa mönster, och tillsammans med en kontaktperson och kompetent personal börja finna en väg ut.

För att komma till Vilohemmet Maria Regina behöver du ha en remiss, där en läkare har bedömt att du är i behov av heldygnsvård för din ätstörning. Om ditt landsting har en specialiserad heldygnsvård skall du söka där i första hand. Om du fått vänta mer än 3 månader på en plats kan du använda vårdgarantin samt vända dig vart du önskar. Samma gäller om ditt landsting saknar egna resurser eller om du själv, genom din arbetsgivare, har en sjukvårdsförsäkring.

Vi kan i mån av plats välkomna varje person som

  • är över 18 år
  • har en remiss enligt vårdgarantin
  • är motiverad att bli fri från en ätstörning

Har du fler frågor om hur programmet är uppbyggt så kontakta verksamhetschef Åsa Fogelström, telefon 076-8317171 (dagtid). Välkommen med dina frågor och funderingar!
Egenanmälan hittar du HÄR.

För dig som inte kan komma till Maria Regina så finns det fler alternativ

Stockholms Centrum för ätstörningar
Mandometerkliniken